U nastanku nova udruga udomitelja: Udruga udomitelja “Potjeh” iz Slavonskog Broda

U nastanku nova udruga udomitelja: Udruga udomitelja “Potjeh” iz Slavonskog Broda

Projekt „Udomitelji zajedno“, koji Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece provodi od kolovoza 2019. godine uz financijsku podršku ureda Unicef Hrvatska uz aktivnosti jačanja kapaciteta Foruma i njegovih članica kroz niz radionica koje će biti održane tijekom 2020. godine, potiče i uključivanje novih inicijativa udomitelja i udruga udomitelja u članstvo Foruma.

Tako je 07. i 08. veljače ove godine održana edukacija o strateškom planiranju za inicijativu udomitelja za djecu iz Slavonskog Broda u prostoru Centra za socijalnu skrb čiji djelatnici podržavaju pokretanje udruge i očekuju aktivno djelovanje te partnerstvo u rješavanju različitih situacija na koje udomiteljstvo kao najbolja alternativna skrb za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi nailazi.

Inicijativa će uskoro biti registrirana kao Udruga udomitelja “Potjeh”. Edukaciji se odazvalo 14 udomitelja koji su tijekom ovog dvodnevnog susreta uz facilitaciju naše suradnice Mirele Despotović razradili strateške pravce buduće udruge, definirali misiju, viziju i vrijednosti udruge te dogovorili daljnje korake u radu. Želimo im uspješan rad i veselimo se suradnji.