Supervizija udomitelja udruge Zipka

Supervizija udomitelja udruge Zipka

U ponedjeljak 08.05.2017. godine održan je prvi supervizijski susret za udomitelje iz Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije „Zipka“ koji je vodila Ivana Vlahek Teskera.

Na superviziji udomitelja prorađivani su konkretni problemi i poteškoće na koje nailaze udomitelji u odgajanju djece: kako adekvatno odgovoriti potrebama djece, a kako potrebama adolescenata, kako uspostaviti i održati kvalitetan emocionalni odnos sa djetetom, kako poboljšati kvalitetu suradnje sa nadležnim institucijama…  Atmosfera u grupi udomitelja je izuzetno podržavajuća što supervizijski rad čini vrlo zanimljivim i korisnim za sudionice koje su, kroz proradu konkretnih primjera i stjecanje novih uvida, osnažene za daljnje nošenje sa svakodnevnim izazovima udomiteljstva.

Supervizija je jedna od aktivnosti u sklopu programa „Poticajno okruženje za razvoj udomiteljstva“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a nositelj programa je Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu.