Supervizija udomitelja udruge Zipka

Supervizija udomitelja udruge Zipka

Uspješno je priveden kraju prvi ciklus edukacija i supervizija za udomitelje u 2017.g. u sklopu Programa “Poticajno okruženje za razvoj udomiteljstva” financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Edukacije i supervizije provela je Ivana Vlahek Teskera, socijalna radnica, supervizor i psihodramski terapeut.

Druga supervizija za udomitelje Udruge Zipka održala se u petak 16.06.2017., te se nastavila u konstruktivnom radnom okruženju uz iznimnu volju udomitelja za rad na sebi kao i rad na temama vezanim uz udomiteljstvo. Koliko je ograničeno vrijeme dopustilo, ponovno su, na temelju vlastitih iskustava udomitelja i modela iskustvenog učenja u grupi, prorađene vrlo važne teme iz područja udomiteljstva: kako postići kvalitetniju komunikaciju sa stručnim službama u odgojno-obrazovnom sustavu u cilju cjelovitog razvijanja udomljene djece i izgradnje suradničkog i partnerskog odnosa sa stručnjacima, kako se nositi sa specifičnim potrebama udomljene djece adolescenata te kako prepoznati i osnaživati pozitivne karakteristike udomljenog djeteta.

U radu su korištene psihodramske tehnike koje su udomitelji prepoznali kao izuzetno korisne, a u evaluaciji  su udomitelji izrazili visoku razinu zadovoljstva sudjelovanjem na edukacijama i supervizijama.

supervizija2-zipka1