Održana humanitarna izložba i aukcija Udomljenoj djeci – Uliksovci s ljubavlju

2. svibnja 2011. u u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Pula u Kandlerovoj 39, održana je prodajna humanitarna izložba i aukcija pod nazivom „UDOMLJENOJ DJECI – ULIKSOVCI S LJUBAVLJU“. Tijekom prodajne izložbe i aukcijom prikupljeno je gotovo 12.000 kuna.

S tiskovne konferencije

Radi se o programu započetom u prosincu 2010. godine kada su članovi Udruženja likovnih i književnih stvaralaca Istre, na svojoj novogodišnjoj skupnoj izložbi donirali svoje radove Udruzi za udomitelje djece u Istarskoj Županiji. Donirano je 57 umjetnički vrijednih radova i dvadesetak suvenira koji također zaslužuju pažnju. Sav prihod od prodaje eksponata ide u fond Udruge udomitelja, a namijenjen je za provedbu programa udruge za malu djecu, školarce i „ 18+ „kojim se udomljenoj djece, nakon izlaska iz sustava socijalne skrbi, želi pomoći u stjecanju vještina samostalnog življenja.

Predsjednica Udruge udomitelja, gospođa Mirjana Bartolić, glavni pokretač čitavog projekta, obratila se riječima:
„Veoma sam sretna i ponosna da je došlo do realizacije ideje. S nama su ovdje predstavnici dobročinitelja iz ULIKS-a, udomitelji, te predstavnici udruge „Oaza“ iz Rovinja, a posebno bih se htjela zahvaliti gospodinu Lukšiću, predstavniku grada Pule, koji nam je puno značio od samog začetka ideje i obećao pomoći nas u svemu ovome.“

U nastavku obraćanja, dodala je:“Sve što ćemo napraviti na aukciji, 02. svibnja je osmišljeno tako da prihod koji ostvarimo ide u korist naše djece. Poanta je bila da sa sredstvima koja ostvarimo počnemo realizirati program 18+. Sam program zahtjeva puno više sredstava, a mi bismo s ovim sredstvima podržali osmišljavanje samog Programa, ali je potreban angažman šire zajednice i svih struktura za potpunu realizaciju Programa.

Udruga udomitelja postoji pet godina i vrlo malo smo dobili sredstava iz proračuna, a obzirom da su teška vremena, mi pronalazimo razne načine za prikupljanje sredstava pa je i ovo jedan od načina.“

Pismo zahvale

IZVOR:
www.kulturistra.hr – Humanitarna izložba i aukcija “Udomljenoj djeci – Uliksovci s ljubavlju”
www.barkun.hr – Najavljena Humanitarna izložba i aukcija “Udomljenoj djeci – Uliksovci s ljubavlju”