Održan Susret mladih i interaktivna prezentacija forum kazališta

Od 10.-13. ožujka 2011. održan je Susret za udomljene mlade te biološku djecu udomitelja. Na Susretu je prisustvovalo 8 mladih koji su sudjelovali na dramsko-odgojnoj radionici forum kazališta. Radionicu je vodila Ivana Marijančić, dramska pedagoginja.

Mladi su kroz ovu radionicu imali priliku upoznati se ovim kreativnim dramskim pristupom kroz razne dramske igre i vježbe, kazalište skulptura u kojem su polaznici kroz svoja tijela prikazivali događaje i odnose, izražavali svoja stanja i stavove, te se bavili analizom istih. Grupa je na radionici došla do tema i formirala priče za forum-scene u kojima je bila prikazana aktualna problematika pojedinaca iz grupe.

Osim radionice, za mlade je bilo organizirano i slobodno vrijeme kroz razne igre te odlazak u Hrvatsko narodno kazalište na balet "Večer tri baleta".

Dana 13. ožujka 2011. na izvedbu forum kazališta odazvalo se 40-ak ljudi, mladi i odgajatelji iz odgojnog doma A. G. Matoš i I. G. Kovačić te iz Župančićeve stambene zajednice, znanstvena novakinja i studenti s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Mreža mladih Hrvatske te ostali, prijatelji i zainteresirani koji su se odazvali na poziv.

Mladi su publici predstavili dvije forum-scene koje su nastale na radionici. Prvoj forum-sceni je bio naziv "Prostor", a dovodio je u pitanje nedostatak prostora za suživot u jednoj obitelji te poteškoće pri rađenju kompromisa i dogovora oko istog. Drugoj forum-sceni naziv je bio "Želja", a prikazivala je problematiku sukobljavanja udomljene djevojke i udomiteljice oko željenog fakulteta. Publika je bila aktivna i sudjelovala je u izvedbi na način da je osoba došla na mjesto jednog lika te pokušala djelovati iz njegove pozicije.

Cilj forum kazališta nije da se pronađe idealno rješenje, već da se čovjek pokrene i djeluje! A to je upravo ono što smo postigli ovom radionicom za mlade, ali i za one koji su sudjelovali na samoj izvedbi.