Obilježavanje završetka desetogodišnjeg djelovanja Združenih nizozemskih fondacija (CNF) u Republici Hrvatskoj

18. svibnja 2011. obilježen je završetak djelovanja nizozemske fondacije CNF u Hrvatskoj. Gđa Mariana van Teeffelen, sukoordinatorica CNF-a za Hrvatsku, prezentirala je desetogodišnje djelovanje CNF-a u Hrvatskoj te je podijeljena i publikacija koja je ovim povodom tiskana. Prisutnima su se također obratile članice savjetodavne komisije CNF-a za Hrvatsku, gđa Nives Ivelja i gđa Lejla šehić Relić. Četiri udruge predstavile su projekte koje je financirao CNF. Ivana Kordić iz Volonterskog centra Zagreb govorila je o Europskoj godini volontiranja te potaknula sve prisutne da više uključuju volontiranje u svoje udruge.

CNF je naš donator ove godine za projekt „Zajedničkim naporima do ostvarenja dječjih prava u Hrvatskoj“. Do današnjeg dana CNF je u projekte u Republici Hrvatskoj uložio 3.394.827,00 €.

Združene nizozemske fondacije za centralnu i istočnu Europu (u originalu: Co-operating Netherlands Foundations for Central and Eastern Europe) čine četiri nizozemske fondacije: JANIVO Foundation, Kinderpostzegels, Foundation “Het RC Maagdenhuis” i Skan foundation. One od 1991. godine putem financijske i tehničke pomoći ohrabruju privatne inicijative kroz tzv. «grass-root» nevladine organizacije (NVO-e), te tako podržavaju proces socijalne tranzicije u zemljama srednje i istočne Europe kroz razvoj organizacija koje su aktivne na području socijalne skrbi, kao i razvoj civilnog društva koje djeluje rame uz rame s vladinim i drugim akterima. CNF posebno podržavaju projekte za djecu, mlade, (bivše) ovisnike, (bivše) osuđenike, osobe s invaliditetom, ekonomski ugrožene, starije, beskućnike, (etničke) manjine, bolesne (mentalna i fizička zdravstvena skrb), izbjeglice, žene.

www.cnfcee.nl