Najava 10. nacionalnog susreta udomiteljskih obitelji

Najava 10. nacionalnog susreta udomiteljskih obitelji

S veseljem najavljujemo 10. nacionalni susret udomiteljskih obitelji kojeg već tradicionalno svake godine organizira jedna od udruga članica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece. Ove godine kao okruglu 10. godišnjicu, Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece organizira Susret udomiteljskih obiteljskih obitelji koji će okupiti 500-tinjak sudionika u samom srcu Zagreba, na predivnom SLJEMENU, u Hotelu Tomislavov dom, a održat će se 02. 09. 2017. počevši u 10.00 sati.

Cilj Nacionalnog susreta je zajedničko druženje udomiteljskih obitelji Hrvatske, razmjena iskustava te sklapanje poznanstva u svrhu razvoja kvalitetnijeg udomiteljstva.

U sklopu Nacionalnog susreta biti će predstavljen program „Za snažniju obitelj“ koji pokreću Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i UNICEF u partnerstvu s Hrvatskom udrugom socijalnih radnika, Centrom za podršku roditeljstva „Rastimo zajedno“, Društvom za psihološku pomoć, Sirius – Centrom za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje te Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece. Kako je cilj spomenutog programa osiguravanje adekvatne podrške obiteljima kojima je ona potrebna, ovo će biti izuzetna prilika da udomitelji navedu svoje potrebe te probleme i teškoće s kojima se suočavaju.
Naglasak se želi staviti i na najavljeni novi Zakon o udomiteljstvu u sklopu kojeg bi trebala biti uvedena profesionalizacija udomiteljstva tako da će udomitelji imati prilike dati svoje prijedloge vezano i za novi Zakon.

Nacionalni susret udomiteljskih obitelji organizira Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu u sklopu programa „Poticajno okruženje za razvoj udomiteljstva“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, uz podršku Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj te Grada Zagreba.

face-cover-susret3