Izvedba performansa “Kaj sad s nama”

Izvedba performansa “Kaj sad s nama”

Mladi iz udomiteljskih obitelji, članovi kluba mladih Udruge udomitelja i obiteljskih domova „Nada“ Ivanec i volonteri Udruge izveli su performans „Kaj sad s nama“ čiji je cilj senzibilizacija javnosti o problemima mladih nakon izlaska iz sustava alternativne skrbi; udomiteljskih obitelji i dječjih domova.

Premijera i još dvije izvedbe održane su u Ivancu gdje su naišle na veliki odaziv i potporu građana. Za mlade glumce je zasigurno najznačajnija bila izvedba u salonu AUTO ZUBAK-a prilikom dodijele službenog automobila Forumu za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu gdje su izvedbu pratili predstavnici UNICEF-a te diva hrvatskog glumišta, Bojana Gregorić-Vejzović koju je prikaz životne priče mladih iz udomiteljskih obitelji duboko dirnuo, a za mlade glumce je imala samo riječi hvale.

Građani grada Zagreba su također imali prilike vidjeti izvedbu performansa u parku Zrinjevac.

Nositelj građanske akcije je Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu, a provedena je zahvaljujući financijskoj podršci Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva“