Iskustveno-edukativna radionica za udomitelje

Iskustveno-edukativna radionica za udomitelje

Udomitelji Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije „Zipka“ dana 20.04.2017. godine sudjelovali su na radionici koju je vodila socijalna radnica Ivana Vlahek Teskera.

Na prvoj iskustveno-edukativnoj radionici udomitelji su kroz zajednički grupni rad iznijeli svoja dosadašnja iskustva u obavljanju udomiteljstva i čuli iskustva drugih udomitelja. Tijekom rada udomitelji su naglasak stavili na najznačajnije poteškoće s kojima se susreću u obavljanju udomiteljstva te su na radionici neke situacije konkretno prorađene.

Radna atmosfera bila je vrlo konstruktivna i podržavajuća, a udomitelji su dobili podršku za izuzetno težak i zahtjevan posao koji svakodnevno obavljaju. Na kraju radionice udomitelji su izrazili zadovoljstvo sudjelovanjem i prepoznali korisnost ovakvog načina rada.

Radionica je organizirana u sklopu trogodišnjeg programa „Poticajno okruženje za razvoj udomiteljstva“ čiji je nositelj Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu, a koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.