GODIŠNJI IZVJEŠTAJ O RADU FORUMA ZA KVALITETNO UDOMITELJSTVO DJECE ZA 2014 GODINU

Prijem u pridruženo  članstvo Udrugu udomitelja Toplo srce  Velika Gorica.

 Prijem Udruge udomitelja djece Međimurja u redovno članstvo Foruma.

 Priprema i izrada prijedloga projekta Razvoj udomiteljstva za djecu“ Romske nacionalnosti   Različito ih vidimo jednako ih volimo“.

Sudjelovanje u dvije fokus grupe vezane za problematiku udomiteljstva.

Iniciran razgovor u Ministarstvu socijalne politike i mladih o  problemima , stavovima i profesionalizaciji udomiteljstva.

 Sudjelovali kao predavači na tribini o deinstitucionalizaciji domova za djecu i mlade i  smještaj u udomiteljske obitelji u Varaždinu.

 Sudjelovali na dvije cjelodnevne edukacije koje je organizirala Varaždinska Županija,  a                             odnosila su se na zapošljavanje mladih i teže zaposlivih osoba.

 Sudjelovali u radu Okruglog stola na temu  Zapošljavanje mladih nakon  izlaska iz sustava socijalne skrbi u Županijskoj komori u Varaždinu.

Naša članica Udruga Veliko srce sudjelovala u Zagrebu u zagovaračkoj skupini koju je organizirala udruga  Igra iz Zagreba.   

Na preporuku Vladinog ureda za udruge organizirali smo Dane otvorenih vrata udruge u Ivancu

Naše članice OAZA i Udruga udomitelja Istarske Županije organizirale veoma konstruktivan Regionalan susret za udomitelje, stručne radnike i institucije koji je podržao Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece.

Sudjelovali u radu Fokus grupe vezanoj za temu: Odnos bioloških roditelja sa udomljenom djecom u Centru Sirius u Zagrebu.

Zaposlili koordinatora za unapređenje udomiteljstva djece  .

Organizirali nekoliko sastanka Foruma za kvalitetno udomiteljstvo putem skypa.

Na poziv Predsjednika RH  Ive Josipovića sudjelovali  na tematskoj sjednici Vijeća za socijalnu pravdu na predstavljanju istraživanja o siromaštvu djece predškolskog uzrasta.

Sklopili partnerstvo sa UNICEF-om HRVATSKA vezano za projekt“ Razvoj udomiteljstva za djecu romske nacionalnosti“.

Organizirali 5 edukacija udomitelja u Varaždinu i jednu edukaciju u Čakovcu  kao doprinos Foruma na projektu Razvoj udomiteljstva za djecu romske nacionalnosti

Organizirali smo sastanak sa predstavnicima Romskih udomiteljskih obitelji

Organizirali  jednodnevnu edukaciju u Međimurju , edukator Udruga Korak po korak Zagreb.

Organizirali Susret udomiteljskih obitelji sa 345 sudionika u Sv. Martinu na Muri.

Sudjelovali na dva stručna sastanka savjeta projekta „Razvoj udomiteljstva za djecu romske nacionalnosti“

Sudjelovali  na  promociji udomiteljstva u Šibeniku,  tribinu organizirao Centar Sirius Zagreb

Primili u članstvo dvije nove članice Udruga udomitelja „Veliko srce“ Čazma i Udruga udomitelja Vukovarsko Srijemske Županije.

Sudjelovali na tribini protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja vlastitom izložbom crvenih cipela.

Sudjelovali  u radu Konferencije na visokoj razini na kojoj su između ostalog bili prisutni Potredsjednica Vlade i ministrica Socijalne politike i mladih Milanka Opačić, ministar zdravlja Siniša Varga, savjetnica predsjednika Zrinka Vrabec  Mojzeš, predstavnicima Ujedinjenih naroda, tijela državne uprave kao predstavnicima civilnog društava za  praćenje ostvarivanje ljudskih prava na temu „Zajednički napredak u zaštiti i ostvarivanju prava djeteta.

Dogovorili donaciju sa tvrtkom dm-drogeria markt za  više od 500 udomljene djece

Organizirali  razgovor sa predstavnicima romske zajednice u Strmcu i razgovor sa potencijalnim udomiteljskom obitelji romske nacionalnosti.

Sudjelovali u izradi projekta Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga s naglaskom na Osnaživanju udruga udomitelja za djecu.

Sklopili sporazum  o partnerstvu u provedbi projekta  sa Centrom  za psihološko savjetovanje, edukacije, i istraživanje Sirius Zagreb , Centrom za civilne inicijative Zagreb i Udrugom udomitelja djece i odraslih „Veliko srce“ Čazma.

Pokrenuli Inicijativu za skupljanje potpisa za priznavanje svojstva osiguranika po propisima o mirovinskom osiguranju , a po obavljanju udomiteljstva.

Podmirili sve svoje obaveze za 2014 godinu.