Akcija čišćenja i uređenja dvorišta Dječjeg doma Zagreb

Akcija čišćenja i uređenja dvorišta Dječjeg doma Zagreb

U petak 25.05.2018. uspješno je ostvarena volonterska akcija u dječjem domu Zagreb u Nazorovoj u sklopu projekta Dom za djecu-Dom za ptice financiranog iz Ininog programa Zeleni pojas. Ukupno je sudjelovalo 12 volontera iz Ininog kluba volontera, ali i ostalih volontera koji su se prijavili preko VCZ-a u sklopu manifestacije Hrvatska volontira. Akciju su u suradnji s Forumom koordinirali i vodili stručnjaci iz udruge BIOM.

0021 0026

Aktivnost je započela u 9 sati, a trajala je do 15 sati. Volonteri su uredili dvorište dječjeg doma na način da su pofarbali drvenu ogradu na prilazu u dom, postavili su novi drveni pod u sjenici te pofarbali cijelu sjenicu kao i stol i klupe u sjenici, a izradili su i 30-ak kućica za ptice od čega je 6 kućica postavljeno u dvorištu doma, a ostale su podijeljene u podružnicama ostalih domova te među volonterima koji će u svojim dvorištima ili na balkonima postaviti kućice za ptice.

0019 0032

Popodne nas je iznenadila kiša međutim nije zaustavila naše radove, čim se kiša smirila nastavili smo s radovima. Na kraju akcije djeci iz dječjeg doma i volonterima podijeljeni su plakati za izradu 3D modela ptice, velike sjenice.

Aktivnost je prijavljena u sklopu manifestacije Hrvatska volontira i Dana otvorenih vrata udruga-DOVU.

0039 0038