8. Susret udomiteljskih obitelji

8. Susret udomiteljskih obitelji

U prostoru Centra za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ u Selcu, 19.09.2015. godine, održan je Susret udomiteljskih obitelji. Susret je organizirao Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu uz veliku pomoć Centra za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ i ravnatelja Nikice Sečen koji su nam osigurali besplatan obrok i ustupili svoj prostor, te Udruge udomitelja djece „DAMDOM“ s predsjednicom Claudiom Juranić-Klarić kao domaćina koja je osmislila i organizirala program susreta. Na samom početku dirljivim riječima dobrodošlice u Selce obratila nam se Silvia Crnić dogradonačelnica grada Crikvenice.

susret 1

Susret je bio prilika za druženje i razmjenu iskustva udomitelja s područja cijele Hrvatske, a većina sudionika bili su djeca i mladi kojima će ova subota zasigurno ostati u dugom sjećanju. Djeca su osim u druženju i sklapanju novih prijateljstva uživala u predstavi i organiziranim radionicama zahvaljujući klaunovima iz Udruge „Za bolji svijet“ koji su predivnim kostimima, izvedbom, a posebno pozitivnom energijom uveselili ne samo djecu, nego i sve prisutne. Uz kreativne radionice za djecu, predsjednica Udruge udomitelja djece Međimurja, Marina Hoblaj, najveća kreativka Foruma i neiscrpan izvor kreativnih ideja, vodila je radionicu pletenja šalova koji su sve ostavili bez daha te je svatko poželio svoj primjerak u svojoj omiljenoj boji, a otkrili smo i maštovite mlade buduće frizerke i glazbenike. Bila je to jedna predivna subota u predivno uređenom Selcu, a i vrijeme nam je bilo naklonjeno te je cijeli dan bio okupan suncem tako da smo mogli uživati u kupanju i sunčanju što je bila posebna radost za djecu jer je nekima od njih ovo bio prvi dolazak na more.

susret 3

Nakon predivnog druženja, uživanja na moru, poučne predstave, kreativnih i sportskih radionica te odličnog ručka koji su za sve sudionike susreta bez naknade pripremili djelatnici Centra za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ iz Selca, preostaje nam održavati kontakte sa svim predivnim ljudima koje smo upoznali, zajedničkim snagama odraditi aktivnosti i realizirati ideje do kojih smo došli, a čiji je cilj bolji položaj udomiteljskih obitelji, a posebice dobrobit djece i mladih. Ovaj susret je realiziran zahvaljujući financijskoj podršci najvećeg donatora RAIFFEISEN BANKE te tvrtkama APIS IT d.o.o. i KAMGRAD d.o.o. Hvala svim donatorima, a posebice RAIFFEISEN BANCI što su nam omogućili ovaj susret koji neizmjerno puno znači udomiteljskim obiteljima, a osmijeh na dječjim licima govori više od 1000 riječi. Hvala vam od srca!