15. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji

15. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji
Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu i ove godine organizira Nacionalni susret udomiteljskih obitelji, ovog puta u Gradu Karlovcu.
Ukoliko ste zainteresirani za dolazak na 15. Nacionalni susret, a niste član udomiteljske udruge, članice Foruma, molimo vas da ispunite prijavnicu dostupnu na linku: https://forms.gle/ye7KfGCmP5Z81aY36
Broj otvorenih mjesta je ograničen, a sve pristigle prijave ići će na daljnje razmatranje.
Nacionalni susret udomiteljskih obitelji zamišljen je kao mjesto upoznavanja, druženja, učenja i razmjene informacija između članova udomiteljskih obitelji, ali i predstavnika svih važnih dionika iz sustava socijalne skrbi, posebice iz onog dijela koji se odnosi na udomiteljstvo djece.
Ove godine slavimo 15. obljetnicu ove važne manifestacije uz pomoć Udruge udomitelja djece i odraslih osoba “Život s osmijehom”, Grada Karlovca i Karlovačke županije.
Teme koje na ovom Nacionalnom susretu želimo obuhvatiti su očuvanje mentalnog zdravlja udomitelja u svrhu prevencije sagorijevanja i osiguravanja najvišeg standardna kvalitete brige o djeci, ali i prevencija vršnjačkog nasilja nad djecom iz udomiteljskih obitelji. Osim toga, program uključuje i prikazivanje dokumentarnog filma o odrastanju u sustavu alternativne skrbi, posjet Nikola Tesla Experience Centru i slatkovodnom akvariju Aquatika, a detaljan program ćemo uskoro podijeliti s vama.
Sudjelovanje na Nacionalnom susretu, svi materijali, hrana i piće za sudionike su besplatni. Putne troškove dolaska nismo u mogućnosti subvencionirati te su isti na trošak sudionika.
15. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji omogućen je uz financijsku pomoć Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.