14. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji

14. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji

Nacionalni susret udomiteljskih obitelji jedna je od tradicija Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece na koju smo izuzetno ponosni. Još od samog osnivanja Foruma kao mreže udruga, ideja je bila da se bar jednom godišnje ta mreža i sve njene niti, tj. svi njeni pripadnici okupe na jednom mjestu. Nacionalni susret je oduvijek bio mjesto za sklapanje novih prijateljstava među pripadnicima udomiteljske zajednice, ali i za produbljivanje postojećih. Prilika da se na jedan dan sve posveti udomiteljskim obiteljima i da oni istinski uživaju u tome.

Nacionalni susret je oduvijek i prilika da se na tom istom mjestu okupe i svi oni koji u našim očima, i za našu svakodnevnicu drže određenu moć. To su predstavnici lokalne i regionalne vlasti, resornog Ministarstva, UNICEF-a, Ureda Pravobraniteljice za djecu, predstavnika Centara za socijalnu skrb, udruga, zaklada i svih drugih relevatnih dionika. Iako sa svima navedenima njegujemo partnerski i suradnički odnos, (ne)formalnim druženjem na Nacionalnim susretima taj odnos postaje i prijateljski.

Jaz između “nas” i “njih” se smanjuje a ljudskost i humanost povećava. U takvom okruženju udomitelji su spremniji podijeliti svoje svakodnvne izazove, a oni koji kreiraju socijalne politike su spremniji to prihvatiti.

 

To je obilježilo i ovogodišnji, 14. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji u Rijeci koji smo realizirali uz pomoć Udruge udomitelja za djecu Primorsko goranske županije DMDOM, Grada Rijeke, Primorsko goranske županije i naših partnera MInistarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, UNICEF Hrvatska, Ured Pravobraniteljice za djecu, Centar za socijalnu skrb Rijeka, Centar za pružanje usluga u zajednici “Izvor”, lokalnih poduzeća, svih volontera, članova udomiteljskih obitelji i svih onih koji podržavaju udomiteljstvo!

Dok vi uživate u galeriji sunčanih slika, mi se već bacamo na planiranje 15. Nacionalnog susreta 🙂