Forumove publikacije

Kako promovirati udomiteljstvo u lokalnoj zajednici.pdf


Praktična knjižica o mogućim načinima promoviranja udomiteljstva namijenjena timovima za udomiteljstvo Zavoda za socijalnu skrb, ali i ostalim akterima u udomiteljstvu.


Modeli udomiteljstva u Europi – rezultati istraživanja
(HRV)

Foster care models in Europe – results of a conducted survey (ENG)

Rezultati istraživanja će uskoro biti dostupni i na francuskom jeziku…


U sklopu projekta "Zajedničkim naporima do ostvarenja dječjih prava u Hrvatskoj", provedeno je anketno istraživanje putem upitnika koji je poslan u nekoliko europskih zemalja. Tijekom ljeta prikupljeno je i obrađeno 14 upitnika iz 12 zemalja: švedske, Finske, Nizozemske, škotske, Francuske, Poljske, Mađarske, Austrije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.


Djeca i mladi u alternativnoj skrbi – Upoznaj svoja prava.pdf


Svrha ove brošure je da se pomogne djeci i mladima u skrbi da steknu bolji uvid u način na koji funkcionira alternativna skrb, u prava koja imaju kao mlade osobe u sustavu skrbi izvan vlastite obitelji kao i u to poštuju li se ta prava.

Letak Djeca i mladi u alternativnoj skrbi – Upoznaj svoja prava.pdf

Tiskanje brošure i letka partnerski je projekt Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece i SOS Dječjeg sela Hrvatska. Ova brošura je prijevod publikacije Vijeća Europe „Children and young people in care“.


Smjernice za zadovoljavanje potreba mladih izašlih iz sustava skrbi.pdf


Smjernice služe kao vodič za institucije u kreiranju budućih politika koje se tiču mladih koji izlaze iz sustava skrbi, kako bi bile u skladu sa stvarnim potrebama mladih, a upravo su i nastale kroz niz navedenih susreta mladih i predstavnika institucija.

Smjernice su rezultat Susreta mladih i predstavnika institucija ”Samostalni i uključeni mladi” koji su se održali u gradovima Zagrebu, Puli, Splitu i Osijeku, u organizaciji udruga Igra i Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece.


Priručnik za udomitelje djece – Dajući dom dajemo sebe.pdf
 


Pojašnjenje zakonske regulative udomiteljstva djece u Hrvatskoj. Priručnik je namijenjen potencijalnim i sadašnjim udomiteljima, Centrima za socijalnu skrb te dionicima u području udomiteljstva djece.

IZMJENE LISTOVA
Promjena 81. str.(pdf) u priručniku – došlo je do izmjene teksta na 81 str. te smo vam priredili list za izmjenu. Isprintajte si novu stranicu i umetnite u Priručnik. Ukoliko želite ukloniti cijeli list, ovdje možete skinuti i 82. str.(pdf)


Letak.pdf


Iinformativni letak Foruma, 2. izdanje.


Susreti udomljene djece s roditeljima.pdf
 


Savjeti za udomitelje/ice i stručnjake/stručnjakinje u udomiteljstvu djece.


Quality4Children.pdf


Standardi skrbi izvan vlastite obitelji za djecu u Europi.

Tiskanje priručnika partnerski je projekt Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece i SOS Dječjeg sela Hrvatska.


Katapult
2. izdanje (pdf), 3. izdanje (pdf)


Edukativna brošura za mlade koji su izašli ili se pripremaju za izlazak iz ustanova i udomiteljskih obitelji.

Drugo i treće izdanje je rađeno u suradnji udruge Igra i Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece.