O kampanji

Kampanja “Dajući dom dajemo sebe” započinje 3. studenog i traje do kraja prosinca 2010. godine.
S obzirom na nedovoljnu upoznatost javnosti s udomiteljstvom djece te ranjivim skupinama djece u našem društvu kao i stigmatiziranje udomljene djece pa čak i udomitelja, mreža udruga Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece želi javno istaknuti vrijednost udomiteljstva i pozitivnu praksu u Hrvatskoj.

Ključni cilj kampanje je educiranje javnosti o tome što je udomiteljstvo djece i koji su glavni razlozi za udomiteljstvo djeteta (npr. uz zanemarivanje i nasilje u obitelji, to mogu biti: siromaštvo, bolest ili gubitak roditelja zbog nesreće ili napuštanja) te prihvaćanje i promicanje pozitivne slike udomitelja, udomljene djece i mladih koji iz udomiteljstva kreću u samostalan život.

Kroz kampanju prikazuje se TV spot na HRT-u i lokalnim TV postajama, emitira se radijski jingle, te se organiza niz gostovanja u TV i radio emisijama, a sve u svrhu upoznavanja šire javnosti s pojmom udomiteljstva djece te širenja pozitivne slike i poštivanja prema udomiteljima i udomljenoj djeci. Tijekom kampanje, Forum će 26. studenog 2010. organizirati Konferenciju udomitelja djece Hrvatske na temu „Specijalizirano udomiteljstvo u Hrvatskoj“, te promociju Priručnika za udomitelje djece koji će zainteresiranima približiti zakonsku regulativu o udomiteljstvu. Također će se sredinom studenog održati i regionalni susreti u Varaždinskoj i Koprivničko-Križevačkoj Županiji što je ujedno i početak regionalne kampanje u organizaciji udruga članica Foruma.